O nama

O nama

Medijska kuća Hangar 7 od 2011. godine kroz odjel naklade posvećena je izdavanju žanrovske literature i promociji spekulativne fikcije, s posebnim naglaskom na domaću produkciju. Nakladnički program je podijeljen u nekoliko biblioteka čime je pokrivena sveukupnost žanrovske književne proizvodnje, od naslova namijenjenih mlađim čitateljima, klasika žanra, recentne produkcije, stripa, ali i teorije i publicistike. Dodatno je u odabiru naslova stavljen naglasak i na kratku formu kroz kreiranje vlastitih antologija te izdavanje časopisa Sirius B.

U procesu kreiranja knjiga iskreno smo posvećeni svim fazama i procesima proizvodnje, naročito onim uredničkim. Naši suradnici i autori odlikuju se stručnošću, ali i velikom ljubavi prema žanru i knjizi općenito. Pratimo suvremene tehnologije proizvodnje i tiska, a uz vlastitu prodaju i redovitu prisutnost na svim žanrovskim događanjima, naše je naslove moguće naći u brojnim domaćim knjižarama.

Za projekt “Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost”, Hangar 7 je dobio financijsku potporu Kreativne Europe.

Neki od domaćih autora koje je Hangar 7 objavio osvojili su domaće žanrovske nagrade Artefakt i SFERA, nagradu Grigor Vitez za dječju književnost, nominacije nagrade ESFS, a kao nakladnik dobitnik je nagrade Artefakt koju dodjeljuje udruga 3. zmaj iz Rijeke za poseban doprinos promociji žanra spekulativne fikcije.