Sedma knjiga serijala Metabarun izlazi u svibnju 2022.

Najveći ratnik u svemiru se vraća!
Francuski izdavač Les Humanoïdes Associés kasni dobrih četiri godine s objavljivanjem sedmog albuma serijala Metabarun, no za vjerovati je da se čekanje isplatilo. Nakon nekoliko promjena crtača (što je, čini se, bio glavni problem) i najava koje nisu urodile plodom, sada je službeno.

Sedma knjiga, Adal le Batârd (Adal Kopile) bit će objavljena u Francuskoj 11. svibnja ove godine, a za doista impresivan vizual zaslužan je Pete Woods koji je svoj zanat započeo brusiti kod Jima Leeja davne 1996. godine u Wildstormu. Nakon toga je u Marvelu iscrtao nekoliko izdanja Excalibura (nije crtao mač, već grupicu superheroja koji su proizvod spin-off X-Mena) da bi završio na Deadpoolu kojeg je radio s Joeom Kellyjem. Početkom 2000. ugrabio ga je DC Comics ponudivši mu nakon godinu dana rada ekskluzivan ugovor.

I evo ga sada, radi za Francuze. Nećemo se buniti jer sedma knjiga Metabaruna izgleda vrhunski, a hrvatsko izdanje bit će objavljeno nedugo nakon francuskog. Scenarij za sedmu knjigu napisao je Jerry Frissen prema priči starog majstora Jodorowskog.

Dakle, najveći ratnik u svemiru se vraća. Nakon što je Bezimeni uništio Carstvo, galaksijom su zavladali Tehnosi. Međutim, nestaje epifita, “svemirske nafte” koja pogoni sva međuzvjezdana putovanja. Matični planet Metabaruna jedini je izvor i uskoro se najgori strojevi za ubijanje pojavljuju pred vratima Metabunkera, a sudbina Adala Kopileta će se uskoro otkriti…

Ako već niste, prije nego što objavimo sedmu knjigu, bacite se na čitanje dosadašnjih albuma u serijalu Metabarun. Prvih šest knjiga dostupno je po akcijskoj cijeni na: Komplet Metabarun 1-6.

Meta-Baron 7

Tags: