Adrian Tchaikovsky osvojio nagradu BSFA za roman Children of Ruin

Za roman Djeca vremena britanski autor Adrian Tchaikovsky, koji je bio gost SFeraKona 2018. godine, osvojio je nagradu Arthur C. Clarke. Prošle godine, Tchaikovsky je objavio nastavak, Djeca propasti (Children of Ruin) za koji je osvojio nagradu Britanskog udruženja za znanstvenu fantastiku (BSFA) koje je svoju odluku objavilo polovicom svibnja, nažalost bez svečane ceremonije, ali uz najavu online (video i vijest: Dobitnici BSFA nagrade za 2019. godinu!).
Roman Djeca propasti započinje uvodom u projekt teraformiranja koji je trebao stvoriti novi dom za ljude među zvijezdama. Međutim ekspedicija je naletjela na znatno razvijeniji oblik života nego što su mogli naslutiti… Sada, tisućama godina kasnije, portidi i ljudi koji su nakon događaja u romanu Djeca vremena uspješno stvorili suživot i zajednički napredovali, u jednom od svojih istraživačkih pohoda otkrivaju zvjezdani sustav u krizi, sustav koji se bori protiv apokaliptične katastrofe…
Hangar 7 već radi na prijevodu romana Djeca ruševina i u planu je da se pojavi u domaćim knjižarama tijekom ljeta. U međuvremenu, ako već niste, pročitajte ulomak iz prvog romana ili se odmah bacite na knjigu: Djeca vremena, jer Adrian Tchaikovsky stiže ponovo u Hrvatsku i to u Rijeku koja je domaćin ovogodišnjeg Eurocona: Futuricon.

Tags: